Strukturální změny ve Vendeavouru a nová akvizice

01 / 07 / 2021

Začátkem července proběhlo dokončení další významné akvizice a započaly připravované strukturální změny v holdingu Vendeavour. 

Nejvýznamnější proměnou je strukturální rozdělení skupiny Vendeavour na dvě majetkově oddělená uskupení. První část s mateřskou společností Vendeavour a.s. bude v nejbližších měsících vložena pod fond kvalifikovaných investorů Vendeavour Private Equity Fund SICAV a.s. (www.vendeavour-pe.cz), jak jsme avizovali v článku z 1.1.2021.

Portfolio výrobních podniků spadající do této části tvoří výrobci potravin: GASTRO - MENU EXPRESS a.s.DRUID CZ s.r.o.TANY, spol. s r.o.ČESKÉ HOUBY a.s.AJALA s.r.o. a také výrobce a distributor zařízení a přípravků zejména pro alergiky CM Trade Via s.r.o..

Druhou část ode dneška reprezentují ostatní společnosti z původního uskupení sjednocené pod akciovou společností Vendeavour Rose Garden a.s. Patří mezi ně např. Promedeus s.r.o., MARKOL FOOD s.r.o. i nově akvírovaná společnost It´s my life Diets s.r.o. Ta spravuje stejnojmenný eshop,  jejímž zaměřením je stravovací program na principu keto diety. Společnost plánujeme nadále ekonomicky i koncepčně rozvíjet a propojovat s dalšími připravovanými projekty například v oblasti hotových jídel. 

Obě části skupiny Vendeavouru mají i nadále společnou misi a směr, který udává náš zakladatel MUDr. Viktor Růžička.

 

Vendeavour Service a.s.